Microneedling – Dermapen

DermapenTM var den första microneedlingspennan på marknaden och är fortfarande marknadsledande världen över. Dermapen erbjuder Dig ett enkelt koncept men med anmärkningsvärda och effektfulla resultat. Behandlingen är en mekanisk form av fraktionerad laser som med få eller inga sidoeffekter ger effektiva och säkra behandlingar.

Hur fungerar det?

Enkelt beskrivet, orsakar DermapenTM en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Genom att maskinellt (automatisk vibrerande funktion) pierca vävnaden med 12 vertikala sterila engångsnålar punkteras kärlstrukturen med upp till 1300 mikrokanaler i huden/sekund. När nålarna penetrerar vävnaden punkteras underliggande kärlstruktur vilket gör att röda blodkroppar tränger ut i omgivande vävnad och identifieras för att frigöra naturliga källor för tillväxt, reparation och kollagenstimulering. Även vita blodkroppar tränger ut och stimulerar immunförsvaret. Resultatet blir en naturlig stimulering för reparation och läknings-process genom en kaskad av signalsubstanser. Nybildning och omorganisering av collagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra, samt en normalisering av kärl- och pigmentförändringar. Microkanalerna ger ett ökat upptag av aktiva substanser vilket ger en effektiv preparatstimulering djupt nere i huden. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan.
Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t e x fraktionerad laser, men DermapenTM har mycket färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En DermapenTM-behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.

Behandlingsmöjligheter

Dermapen skapar en reparations- och tillväxtstumulering som gör behandlingen lämplig och effektiv på en rad indikationer:

 • Rynkor och fina linjer
 • Slapp och åldrad hud
 • Solskadad Hud (Pigment- och kärlnormalisering)
 • Skin Tightening (Vävnadsuppstramning/Fasthet)
 • Ärrbehandling (Acne, Brännskador, Kirurgi mm)
 • Rodnad hy/kärl och Rosacea
 • Bristningar/Strier (Graviditets- och tillväxtbristning)
 • Stora porer

Behandling med Dermapen

Behandling med Dermapen sker med minsta möjliga obehag. Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskade resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3 till 6 behandlingar. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Efter behandlingen

Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd, likt solbränna, och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras och du kan återgå till ditt arbete. Det är viktigt att du följer våra råd efter behandlingen. Eftersom vi reagerar olika på en behandling är det också viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.

Priser Dermapen 

Dermapen Ansikte och hals Avancerad
Våra avancerade behandlingar är för dig som önskar det absolut bästa resultatet för din hud. Här arbetar vi med en unik sammansättning produkter från Mesoestics breda behandlingssortiment. Vi kan jobba partiellt med olika kemiska peels och inslussning av specialanpassade ampuller och vialer för att maximera resultatet för din huds unika behov. Behandlingen avslutas alltid med Crystal fiber mask för att återfukta, lugna och återställa hudbarriären.

Tid 75min Pris: 3300:- (Behandlingsintervall varannan till var 8:e vecka)

Dermapen Ansikte  inkl. hals & dekolletage samt handrygg Avancerad
Tid 75min Pris: 3900:-  (Behandlingsintervall varannan till var 8:e vecka)

Dermapen Strier
Pris: från 2000:-

Dermapen Munrynkor
Pris: 1595:-

Dermapen Ögonrynkor
Pris: 1595:-

Dermapen Mun & Ögon
Pris: 2295:-

Dermapen handrygg
Pris: 1500:- (som tillval vid behandling av ansiktet 500:-)

Bokningspolicy
Våra tider är mycket efterfrågade. Därför har vi en regel som innebär att avbokning eller ombokning av tid måste ske senast 24 timmar innan avtalad tid för att vi ska hinna fylla en eventuell lucka. Tid som inte avbokats/ombokats debiteras därför med hela behandlingskostnaden. Vid uppvisande av sjukintyg makuleras självklart fakturan.  I samband med att du bokar din tid hos oss godkänner du denna regel. 

Då vi på Hudvis vill erbjuda dig och andra kunder på kliniken en lugn och harmonisk miljö ser vi gärna att att du lämnar barn och husdjur hemma när du kommer på din behandling såvida det inte är ditt barn som har en tid bokad hos någon av oss. 

 

 

Dermapen Cryo – avlägsnar snabbt godartade hudförändringar

Dermapen Cryo (kryoterapi) gör det möjligt att på bara några sekunder ta bort olika typer av hudförändringar med hjälp av kyla (dikvävedioxid-lustgas).

Dermapen Cryo, pågående behanding av skintag vid nacken.

Hur fungerar det? 

Kryoterapi är en mycket effektiv och säker metod som används för att frysa bort och avlägsna godartade hudförändringar. Kryopennan hålls nära huden och rakt över hudförändringen. Genom en snabb och kontrollerad rörelse fram och tillbaka över området, skapas en säker och precis frysning. Tack vare sin höga precision fryser Dermapen Cryo endast bort din hudförändring, inte den friska vävnaden runt omkring. Behandlingen är näst intill smärtfri men en mycket lätt stickande känsla kan förekomma. Några minuter efter behandlingen kan en brännande känsla kvarstå. Det krävs ingen bedövning då kylan i sig har en bedövande effekt.

 

Behandlingsmöjligheter

 • Dermapen Cryo används för att ta bort följande typer av godartade hudförändringar:
 • Vårtor
 • Pigmenteringar och åldersfläckar (mycket effektivt på handryggen)
 • Seborriska keratoser
 • Körsbärsangiom (röda födelsemärken)
 • Skin tags och fibrom (små mjuka utväxter på huden)

Inför behandlingen

Du träffar en av våra hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi en behandlingsplan som är lämplig för just dig. Vi informerar även om vilka fördelar och biverkningar som kan förekomma. Därefter tar ni ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. Många ser resultat efter bara en behandling men beroende på hudförändringens storlek och djup kan det behövas upprepade behandlingar för optimalt resultat. En uppföljning rekommenderas efter ca 4 veckor.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan den kan tas bort.

Efter behandlingen

I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, den försvinner vanligtvis inom ett par timmar eller max två dagar. Ibland bildas även en sårskorpa (vanligare på tunna områden såsom handryggen) som kan sitta kvar upp till 10 dagar. För att påskynda läkningen rekommenderar vi att smörja med I Rescue Creme från Image Skin Care. Det behandlade området kan även skyddas med en bit kirurgtejp.

Det behandlade området ska ALLTID smörjas med en solskyddsfaktor för att förebygga pigmentering.

Dermapen Cryo behandlingen har en relativt låg risk för biverkningar men i sällsynta fall kan pigmentförändringar och skada på hårsäcken förekomma.

Priser Dermapen Cryo

Enstaka fläck/prick
Pris: 550:-

Två mindre fläckar/prickar
Pris: 750:-

1-3 större fläckar/område eller mindre områden där 1 patron tar slut
Pris: 950:-

Behandling per patron vid flertal fläckar/prickar på större områden t ex rygg, dekolletage, handrygg
Pris: 900:-/ patron

 

Behandling med Dermapen Cryo, närbild