Hedvig Ahlsten

Utbildad kraniosakral terapeut på människa och häst hos Apelgården Kropp & Själ.

Jag har ett stort intresse för biomekanik och välmående, balans både fysiskt, psykiskt och själsligt. I min mening är vi en helhet där de olika delarna är beroende av varandra. För att må bra behöver vi därför tänka holistiskt och långsiktigt.

Förutom terapeutyrket jobbar jag även som ridinstruktör och hästtränare, med fokus på balans och kommunikation. Under mina år som instruktör i Centrerad Ridning har min förståelse för hur mycket ryttarens balans, koordination och psykiska/själsliga mående påverkar hästen ökat massor. Hur jag nyttjar mig i vardagen och hur jag mår spelar stor roll i samarbetet med hästen och att det är i de små detaljerna som nyckeln tillharmoni och kommunikation sitter. Hästar överlever på att läsa av sin omgivning och känna av intentioner. Därför är de mina främsta lärare i livet, less is more.

Detta har lett mig till den kraniosakrala terapi genom att med lätt beröring och närvaro stötta kroppen i processen att läka sig själv, att hitta tillbaka till bättre funktion, bättre kommunikation mellan kropp och hjärna, lösa upp stress och spänningar på många plan.

Välkommen att boka behandling hos mig via Bokadirekt.