Karin Strand

Jag leder Hathayoga på olika nivåer sedan 2009 och gjorde min certifiering som yogalärare i Indien inom den internationella organisationen Sivananda. Jag håller klasser i Hathayoga på Hudvis från hösten 2020. Jag är också utbildad Yinyogalärare. 

Yogan hittade jag till efter flera år av stress och sjukdom. En dag släppte jag taget och tänkte att det måste finnas ett annat sätt att leva, ett annat sätt att förhålla sig till allt som möter oss i livet. I yogan hittade jag ett verktyg som ger mig ett mer balanserat och ödmjukt förhållningssätt till livet. Genom min dagliga yogapraktik hittar jag tillbaka till mig själv, känner mig grundad, stark och har lättare att hitta fokus och koncentration. Jag vill hjälpa och vägleda andra att våga släppa taget om alla krav och förväntningar vi tror att vi har på oss och hitta den egna inre styrkan och lugn.

Följ med mig på Hudvis i vår så vägleder jag dig in i, eller vidare på, din yogaresa. Både nya och vana yogis är varmt välkomna!

Hathayoga bygger på en flera tusen år gammal filosofi från Indien som nu sprider sig i resten av världen. Ordet hatha består av två delar där ”ha” står för det intensiva och kraftfulla, och ”tha” står för det stillsamma, inåtvända och mjuka. Hathayoga är en av de mest kända formerna av yoga, där man strävar efter att skapa en balans i kroppens olika energisystem för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är under en klass är olika kroppsställningar (Asanas), andningsövningar (Pranayama), koncentrationsövningar (Mindfulness/Meditation) och avslappning (Savasana). Ordet yoga betyder förening, Hathayoga är en förening mellan kropp, själ och sinne, men också en balans mellan aktivitet och vila.

Hathayoga måndagar 17:30- 18:45 och tisdagar 17.30-18.45
Terminskort 1950:- (15 ggr)
Terminskort Zoom 1950:- (15ggr)
Drop in (i mån av plats) och även zoom: 175:-

Vid frågor eller anmälan till prova på eller termin kontakta mig på karinstrand1@gmail.com eller mobil 0760 415666. Följ mig gärna på mitt instagramkonto mittyogafocus.

Hemsida: www.yogafocus.nu

Coaching
Jag är diplomerad coach och tar emot nya klienter. Under våren har jag coachat digitalt och det har visat sig fungera mycket bra. Coaching är ett redskap där jag genom inkännande och effektiva frågor hjälper dig att hitta din egen kraft och förmåga att komma fram till lösningar. Det kan handla om livsval, oro, stress, karriär, din yrkesroll, familj, träning eller något projekt du vill komma igång med.

Välkommen!