Dermapen Cryo (kryoterapi) – avlägsnar snabbt godartade hudförändringar

Dermapen Cryo (kryoterapi) gör det möjligt att på bara några sekunder ta bort olika typer av hudförändringar med hjälp av kyla (dikvävedioxid-lustgas).

Hur fungerar det? 

Kryoterapi är en mycket effektiv och säker metod som används för att frysa bort och avlägsna godartade hudförändringar. Kryopennan hålls nära huden och rakt över hudförändringen. Genom en snabb och kontrollerad rörelse fram och tillbaka över området, skapas en säker och precis frysning. Tack vare sin höga precision fryser Dermapen Cryo endast bort din hudförändring, inte den friska vävnaden runt omkring. Behandlingen är näst intill smärtfri men en mycket lätt stickande känsla kan förekomma. Några minuter efter behandlingen kan en brännande känsla kvarstå. Det krävs ingen bedövning då kylan i sig har en bedövande effekt.

Behandlingsmöjligheter

  • Dermapen Cryo används för att ta bort följande typer av godartade hudförändringar:
  • Vårtor
  • Pigmenteringar och åldersfläckar (mycket effektivt på handryggen)
  • Seborriska keratoser
  • Körsbärsangiom (röda födelsemärken)
  • Skin tags och fibrom (små mjuka utväxter på huden)

Inför behandlingen

Du träffar en av våra hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi en behandlingsplan som är lämplig för just dig. Vi informerar även om vilka fördelar och biverkningar som kan förekomma. Därefter tar ni ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. Många ser resultat efter bara en behandling men beroende på hudförändringens storlek och djup kan det behövas upprepade behandlingar för optimalt resultat. En uppföljning rekommenderas efter ca 4 veckor.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan den kan tas bort.

Efter behandlingen

I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, den försvinner vanligtvis inom ett par timmar eller max två dagar. Ibland bildas även en sårskorpa (vanligare på tunna områden såsom handryggen) som kan sitta kvar upp till 10 dagar. För att påskynda läkningen rekommenderar vi att smörja med I Rescue Creme från Image Skin Care. Det behandlade området kan även skyddas med en bit kirurgtejp.

Det behandlade området ska ALLTID smörjas med en solskyddsfaktor för att förebygga pigmentering.

Dermapen Cryo behandlingen har en relativt låg risk för biverkningar men i sällsynta fall kan pigmentförändringar och skada på hårsäcken förekomma.

Priser Dermapen Cryo

Enstaka fläck/prick
Pris: 650:-

2-3st mindre fläckar/prickar
Pris: 1200:-

4-6st fläckar/prickar
Pris: 1500:-

Återbesök
Vid återbesök där vi behöver behandla samma område ytterligare, debiteras halva kostnaden på ordinarie pris (förutsatt att återbesöket bokas senast 6 veckor efter ditt första behandlingstillfälle) Vanligtvis, beroende av fläck och storlek, behövs 1-3 behandlingar.

Bokningspolicy
Våra tider är mycket efterfrågade. Därför har vi en regel som innebär att avbokning eller ombokning av tid måste ske senast 24 timmar innan avtalad tid för att vi ska hinna fylla en eventuell lucka. Tid som inte avbokats/ombokats debiteras därför med hela behandlingskostnaden. Vid uppvisande av sjukintyg makuleras självklart fakturan.  I samband med att du bokar din tid hos oss godkänner du denna regel. Du ansvarar själv för att skriva ner din bokning enligt avtalad tid. Du får även en påminnelse av din tid via mail dagarna innan. Får du ändrade kontaktuppgifter är det ditt ansvar som kund att meddela oss om detta. 
Då vi på Hudvis vill erbjuda dig och andra kunder på kliniken en lugn och harmonisk miljö ser vi gärna att att du lämnar barn och husdjur hemma när du kommer på din behandling.