Microneedling – Dermapen 4

DermapenTM var den första microneedlingspennan på marknaden och är fortfarande marknadsledande världen över. Dermapen erbjuder Dig ett enkelt koncept men med anmärkningsvärda och effektfulla resultat. Behandlingen är en mekanisk form av fraktionerad laser som med få eller inga sidoeffekter ger effektiva och säkra behandlingar.

Varför ska du göra Din Dermapenbehandling hos oss på Hudvis?

Det finns många utövare av Dermapen på kliniker och salonger runt om i Sverige idag, med mycket varierande priser. På Hudvis är vi experter på hud och på just Dermapen. Vi behandlar med stor framgång hudproblematik såsom akne, pigmenteringar, känslig hud och rosacea. Vi har hög kompetens och lång erfarenhet av microneedling och Dermapen varför vi kan erbjuda dig de mest innovativa och mest säkra behandlingarna med hållbara och långsiktiga resultat. Varje kund är unik, din hud likaså. Vi lyssnar till vilka resultat du förväntar dig av behandlingen och ger dig ett unikt anpassat behandlingsupplägg utefter det. Vi avsätter alltid extra tid vid varje behandlingstillfälle vilket skapar utrymme för genomgång och frågor. Allt för att du ska få en så trygg behandling och upplevelse som möjligt.

Så innan du väljer att boka en Dermapen behandling, fråga din terapeut/behandlare efter erfarenhet och kompetens då detta har en enorm betydelse för resultatet av din behandling. Fråga även om utövaren har originalet Dermapen. Tyvärr finns det många oseriösa behandlare där ute som använder Dermapens varumärke men en annan penna. Dermapen säljer enbart till hudterapeuter, läkare och sjuksköterskor.

Hur fungerar det?

Enkelt beskrivet, orsakar DermapenTM en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Genom att maskinellt (automatisk vibrerande funktion) pierca vävnaden med 12 vertikala sterila engångsnålar punkteras kärlstrukturen med upp till 1300 mikrokanaler i huden/sekund. När nålarna penetrerar vävnaden punkteras underliggande kärlstruktur vilket gör att röda blodkroppar tränger ut i omgivande vävnad och identifieras för att frigöra naturliga källor för tillväxt, reparation och kollagenstimulering. Även vita blodkroppar tränger ut och stimulerar immunförsvaret. Resultatet blir en naturlig stimulering för reparation och läknings-process genom en kaskad av signalsubstanser. Nybildning och omorganisering av collagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra, samt en normalisering av kärl- och pigmentförändringar. Microkanalerna ger ett ökat upptag av aktiva substanser vilket ger en effektiv preparatstimulering djupt nere i huden. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan.
Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t e x fraktionerad laser, men DermapenTM har mycket färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En DermapenTM-behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.

Behandlingsmöjligheter

Dermapen skapar en reparations- och tillväxtstumulering som gör behandlingen lämplig och effektiv på en rad indikationer:

 • Rynkor och fina linjer
 • Slapp och åldrad hud
 • Solskadad Hud (Pigment- och kärlnormalisering)
 • Skin Tightening (Vävnadsuppstramning/Fasthet)
 • Ärrbehandling (Acne, Brännskador, Kirurgi mm)
 • Rodnad hy/kärl och Rosacea
 • Bristningar/Strier (Graviditets- och tillväxtbristning)
 • Stora porer

Behandling med Dermapen

Behandling med Dermapen sker med minsta möjliga obehag. Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskade resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3 till 6 behandlingar. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Efter behandlingen 

Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd, likt solbränna, och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras och du kan återgå till ditt arbete. Det är viktigt att du följer våra råd efter behandlingen. Eftersom vi reagerar olika på en behandling är det också viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.

Dermapen4

Dermapen Prova På Behandling

Har du inte testat Dermapen4 hos oss tidigare? Då kan du boka din FÖRSTA behandling till ett reducerat pris.
Behandlingen börjar med en konsultation för att bestämma din nuvarande hudhälsa och utvärdera och identifiera problemområden. Behandlingen anpassas sedan efter dina förutsättningar, behov och mål. En lättare porrengöring ingår också i behandlingen.

Tid: Ca 90min Pris: 1995:-

Dermapen Avancerad Ansikte och hals 

Våra avancerade behandlingar är för dig som önskar det absolut bästa resultatet för din hud. Här arbetar vi med en unik sammansättning produkter för din huds behov just nu. Vi kan jobba partiellt med olika kemiska peelingar och inslussning av specialanpassade ampuller och vialer för att maximera resultatet för din hud. I priset ingår kemisk peeling och de specialanpassade ampuller som behövs för att uppnå ett optimalt resultat. Behandlingen avslutas med en högteknologisk sheet mask för att återfukta, lugna och återställa hudbarriären. Efteråt appliceras anpassat serum samt Dermapens enastående tonade creme, Cover Recover, med spf30.

Pris: 3300:- (Behandlingsintervall varannan till var 8:e vecka)

Dermapen Avancerad Ansikte inkl. hals & dekolletage samt handrygg

Pris: 4200:-  (Behandlingsintervall varannan till var 8:e vecka)

Dermapen4 och PRX-T33 Ansikte och hals

Pris: 4595:-
Pris inkl. dekolletage: 4995:-

Den här behandlingen lämpar sig inte inte som en första gångs behandling. Välj Dermapen Avancerad om du inte behandlat huden med Dermapen4 hos oss tidigare.

PRX-T33 är den nya generationens TCA-peel för alla hudtyper. Den orsakar inte ”frosting” och kan användas under alla årstider. Behandlingen är nästintill smärtfri och orsakar minimal fjällning.

PRX-T33 med Dermapen4 är en perfekt behandling för dig som önskar optimala resultat med få eller inga sidoeffekter. Ger en riktigt mättande och ”plumping” effekt. Bra vid pigmentering, pigmenterad ärrbildning, melasma, torr hud, rynkig hud eller när huden har tappat sin fasthet. Eller som en ren uppfräschning för en trött och glåmig hud! Med Dermapen4 åstadkommer vi ett maxat behandlingsresultat!

PRX-T33 är en ”snällare” behandling än traditionell TCA peeling. Den unika patenterade formulan består av en kombination av TCA, väteperoxid samt kojicsyra. Dessa aktiva ingredienser interagerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt.
PRX-T33 är klassad som en medicinteknisk produkt och är CE-märkt med internationellt patent.

Behandlingen:
Vi rengör ansiktet och gör en grundlig rengöring av porerna. Sedan appliceras 2 lager av PRX-T33 varvid Dermapen4 behandlingen startar. Behandlingen avslutas med PRX-T33 och en kylande sheet mask.
Vi anpassar alltid efter din huds unika behov och förutsättningar när du är hos oss. Behandlingen bör upprepas 3-6 ggr med 2-4 veckors mellanrum för bästa effekt.

Hur påverkas huden av en PRX-T33 behandling?
Möjliga biverkningar:
– Känslig hud kan bli röd. Rodnaden försvinner vanligtvis efter några timmar
– Hud som har ett mycket tjockt hornlager kan uppleva kraftig flagning efter den första behandlingen. Detta kan pågå i 2-3 dagar, området behandlas med fuktgivande kräm.
– Runda mörka fläckar kan uppstå under de två första dagarna efter behandlingen. Det beror på uttorkning av tjockare hudområden och försvinner inom några dagar.

Tänk också på att:
– Avsluta eventuell retinolbehandling minst 14 dagar innan behandling med PRX-T33. Efter avslutad behandling kan användningen av retinol återupptas.
– Avstå från behandling med PRX-T33 direkt efter rakning, trådning eller vaxning.
– Avstå om du är gravid eller ammande.
– Undvika solen och hård träning under 48 tim efter behandlingen.
_ Använd enbart rekommenderad hudvård för att få ett så säkert och fint resultat som möjligt.

Ögonbehandling

Global Eyecon treatment är en professionell behandling som korrigerar rynkor, påsar och mörka ringar, pigmenteringar och försämrad elasticitet i det periokulära området. Med hjälp av en specialpeeling och inslussning av individuellt anpassad ampull med Dermapen, kan vi korrigera huden.

Föryngra & släta ut
För bästa resultat rekommenderar vi en kur om 6 behandlingar med tre veckors intervall.

Pris 1795:- / behandling
Pris 995:- / behandling, som tillägg vid Dermapen-behandling för ansikte


Dermapen Cryo – avlägsnar snabbt godartade hudförändringar

Dermapen Cryo (kryoterapi) gör det möjligt att på bara några sekunder ta bort olika typer av hudförändringar med hjälp av kyla (dikvävedioxid-lustgas).

Hur fungerar det

Kryoterapi är en mycket effektiv och säker metod som används för att frysa bort och avlägsna godartade hudförändringar. Kryopennan hålls nära huden och rakt över hudförändringen. Genom en snabb och kontrollerad rörelse fram och tillbaka över området, skapas en säker och precis frysning. Tack vare sin höga precision fryser Dermapen Cryo endast bort din hudförändring, inte den friska vävnaden runt omkring. Behandlingen är näst intill smärtfri men en mycket lätt stickande känsla kan förekomma. Några minuter efter behandlingen kan en brännande känsla kvarstå. Det krävs ingen bedövning då kylan i sig har en bedövande effekt.

Behandlingsmöjligheter

 • Dermapen Cryo används för att ta bort följande typer av godartade hudförändringar:
 • Vårtor
 • Pigmenteringar och åldersfläckar (mycket effektivt på handryggen)
 • Seborriska keratoser
 • Körsbärsangiom (röda födelsemärken)
 • Skin tags och fibrom (små mjuka utväxter på huden)

Inför behandlingen

Du träffar en av våra hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi en behandlingsplan som är lämplig för just dig. Vi informerar även om vilka fördelar och biverkningar som kan förekomma. Därefter tar ni ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. Många ser resultat efter bara en behandling men beroende på hudförändringens storlek och djup kan det behövas upprepade behandlingar för optimalt resultat. En uppföljning rekommenderas efter ca 4 veckor.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan den kan tas bort.

Efter behandlingen

I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, den försvinner vanligtvis inom ett par timmar eller max två dagar. Ibland bildas även en sårskorpa (vanligare på tunna områden såsom handryggen) som kan sitta kvar upp till 10 dagar. För att påskynda läkningen rekommenderar vi att smörja med I Rescue Creme från Image Skin Care. Det behandlade området kan även skyddas med en bit kirurgtejp.

Det behandlade området ska ALLTID smörjas med en solskyddsfaktor för att förebygga pigmentering.

Dermapen Cryo behandlingen har en relativt låg risk för biverkningar men i sällsynta fall kan pigmentförändringar och skada på hårsäcken förekomma.

Priser Dermapen Cryo

Enstaka fläck/prick
Pris: 650:-

2-3st mindre fläckar/prickar
Pris: 1200:-

4-6st fläckar/prickar
Pris: 1500:-

Återbesök
Vid återbesök där vi behöver behandla samma område ytterligare, debiteras halva kostnaden på ordinarie pris (förutsatt att återbesöket bokas senast 6 veckor efter ditt första behandlingstillfälle). Vanligtvis, beroende av fläck och storlek, behövs 1-3 behandlingar. 

Bokningspolicy

Då vi på Hudvis vill erbjuda dig och andra kunder på kliniken en lugn och harmonisk miljö ser vi gärna att att du lämnar barn och husdjur hemma när du kommer på din behandling såvida det inte är ditt barn som har en tid bokad hos någon av oss

Våra tider är mycket efterfrågade. Därför har vi en regel som innebär att avbokning eller ombokning av tid måste ske senast 24 timmar innan avtalad tid för att vi ska hinna fylla en eventuell lucka. Tid som inte avbokats/ombokats debiteras därför med hela behandlingskostnaden. Vid uppvisande av sjukintyg makuleras självklart fakturan.  I samband med att du bokar din tid hos oss godkänner du denna regel.