top of page
Flicka med armar utsträckt

FUNKTIONSMEDICIN

Funktionsmedicin är en medicinsk inriktning som på vetenskaplig grund identifierar och behandlar underliggande orsaker till kroniska sjukdomar och symtom.

 

Vill du förstå hur dina livsstilsvanor påverkar din sjukdom eller dina symtom, och få verktyg för att stödja allmänhälsan och lindra symtomen? Eller känner du mer diffust att det är något som inte stämmer i kroppen, någon obalans, utan att exakt veta vad det är? Kanske krånglar magen? Du känner dig kanske onormalt trött?

I dessa frågor samarbetar vi med Karin Meierholm Lindström som driver företaget Balans Hälsa. Karin är utbildad Kost-och hälsocoach, hormonrådgivare och Cert.FMI Funktionsmedicinsk Kost- och Hälsocoach.

BEHANDLINGAR & PRISER

Intromöte

Oavsett dina behov så startar allt med ett digitalt intromöte. I anslutning till intromötet kommer vi överens om lämplig fortsättning beroende på dina behov och önskemål, rekommendation om labbtester, formulär, paketlösning för utförlig Hälsorådgivning.

 

Observera att ett intromöte inte förbinder dig till någon fortsättning alls. Du bestämmer helt själv om du vill gå vidare eller inte. Balans Hälsa kontaktar dig per telefon.

Pris: Kostnadsfritt

Funktionsmedicinsk hälsorådgivning
Ny kund

Efter intromötet fyller du i en omfattande hälsoscreening för att jag ska få en bakgrundsbild av din historik och hur du mår just nu. Jag hjälper dig att skapa en hållbar förändring, en hälsosam livsstil att trivas med och som fungerar i vardagen. Skräddarsydd Kost- & Hälsorådgivning vänder sig till dig som vill optimera din hälsa, som vill förhindra ohälsa eller som vill läka från ohälsa. Vi sätter hela din livssituation i fokus- utöver kosten går vi igenom återhämtning från stress, sömn och träning.

 

Målet är att du ska få ökad kunskap om vad din kropp behöver för att själv kunna ta kontroll över din hälsa. Därför arbetar vi i team. Jag ger dig grundläggande kunskaper och behandlingsplaner i olika steg och du ger mig feedback på hur det fungerar för dig så att vi tillsammans kan finputsa det så att det blir så bra som det bara går. Omfattar analys av hälsostatus, förslag till åtgärder och genomgång vid ett, längre tillfälle.

 

Observera – tider som anges är faktiska tider i samtal, utöver detta ingår arbetstid för analyser & planering samt korta frågor & svar via tex email, mess. Staten ger ingen subvention för funktionsmedicin därför ser priserna annorlunda ut än hos landstinget. Dock går det bra att använda friskvårdsbidrag.

Pris: 1995 :-

Hälsostart, befintliga kunder

Efter intromötet fyller du i en omfattande hälsoscreening för att jag ska få en bakgrundsbild av din historik och hur du mår just nu. Detta är ett första steg till en livsstilsförändring. Här ser vi över din kost, stress, näringsstatus eller vad vi kommer överens om. Du tillhandahåller sedan ett åtgärdsprogram och gör din livsstilsresa på egen hand. Målet är att du ska få ökad kunskap om vad din kropp behöver för att själv kunna ta kontroll över din hälsa.

 

Önskar du stöd och coaching på vägen så bokar vi ett uppföljningsprogram. Jag ger dig grundläggande kunskaper och behandlingsplaner i olika steg och du ger mig feedback på hur det fungerar för dig så att vi tillsammans kan finputsa det så att det blir så bra som det bara går.

 

Hälsostart som följd av ett introsamtal & kort avstämning, uppföljningsenkäter och ev tester (kostnad tillkommer). Omfattar analys av hälsostatus, förslag till åtgärder och genomgång vid ett tillfälle.

Pris: 1450 :-

Funktionsmedicinskt hälsoprogram

Efter intromötet fyller du i en omfattande hälsoscreening för att jag ska få en bakgrundsbild av din historik och hur du mår just nu. Vill du förstå hur dina livsstilsvanor påverkar din sjukdom eller dina symtom, och få verktyg för att stödja allmänhälsan och lindra symtomen? Eller känner du mer diffust att det är något som inte stämmer i kroppen, någon obalans, utan att exakt veta vad det är? Kanske krånglar magen? Du känner dig kanske onormalt trött? Jag kan hjälpa dig att hitta orsaken till: metabola sjukdomar, övervikt, Klimakteriebesvär, autoimmuna sjukdomar, IBS, hudåkommor, Sibo och övriga mag-tarmpatologier mm. Inom funktionsmedicin läggs stor vikt vid labbtester för att förstå vad som i grunden orsakar sjukdomar och symtom.

 

Målet är att du ska få ökad kunskap om vad din kropp behöver för att själv kunna ta kontroll över din hälsa. Därför arbetar vi tillsammans. Jag ger dig grundläggande kunskaper och behandlingsplaner i olika steg och du ger mig feedback på hur det fungerar för dig så att vi tillsammans kan finputsa det så att det blir så bra som det bara gårInnefattar intro & kort avstämning följt av Hälsovägledning (90-120 min), 2 st uppföljningssamtal (30-60 min & 4 coachingtillfällen (30 min), tränings/avslappningsråd samt snabba svar via email och mess.

 

Observera – tider som anges är faktiska tider i samtal, utöver detta ingår arbetstid för analyser & planering samt korta frågor & svar via tex email, mess. Staten ger ingen subvention för funktionsmedicin därför ser priserna annorlunda ut än hos landstinget. Dock går det bra att använda friskvårdsbidrag.

Pris: 7250 :-

Livsstilscoaching

Vad motiverar dig? Hur angeläget är det för dig att ändra dina kost- och livsstilsvanor? Hur ser du på dina möjligheter att lyckas med det? Hur intresserad är du att börja din livsstilsförändring nu? Många frågor men inte helt enkelt att på egen hand hitta sina svar.

 

Vi behöver ofta hjälp, vägledning och coaching för att förändra vanor och ovanor som vi har haft under en längre tid. Motivation är en viktig faktor i förändringsarbetet och svaret är tydligt för mig på frågan – VARFÖR?

 

Karin finns med dig som coach genom din livsstilsförändring. Det kan ibland räcka med ett kort fråga per sms för att komma upp på banan igen.

Pris: 1450 :-

Klimakterie och hormonrådgivning

Upplever du värk i leder, kroppsförändringar, viktuppgång, hjärntrötthet, vallningar, sömnproblem, nedstämdhet, torra slemhinnor, humörsvängningar mm? Då upplever du med högsta sannolikhet hormonell obalans. Jag kan hjälpa dig att komma till grunden för att återta hormonell balans med att stötta dig i en livsstilsförändring gällande din kost, träning, återhämtning och sömn. Detta är grunden för en stark och pigg kropp och knopp. Räcker inte det brukar jag rekommendera olika tillskott och eventuell hormonersättning. Vi startar upp med ett intromöte där du fyller i en omfattande hälsoscreening för att jag ska få en bakgrundsbild av din historik och hur du mår just nu. Jag hjälper dig att skapa en hållbar förändring, en hälsosam livsstil som främjar till hormonell balans. Jag vänder mig till dig som vill optimera din hälsa och förhindra ohälsa ur ett holistiskt perspektiv.

 

Målet är att du ska få ökad kunskap om vad din kropp behöver för att själv kunna ta kontroll över din hälsa. Därför arbetar vi i team. Jag ger dig grundläggande kunskaper, coachning och behandlingsplaner i olika steg och du ger mig feedback på hur det fungerar för dig så att vi tillsammans kan finputsa det så att det blir så bra som det bara går. Omfattar analys av hälsostatus, förslag till åtgärder och genomgång vid ett, längre tillfälle.

 

Observera – tider som anges är faktiska tider i samtal, utöver detta ingår arbetstid för analyser & planering samt korta frågor & svar via tex email, mess. Staten ger ingen subvention för funktionsmedicin därför ser priserna annorlunda ut än hos landstinget. Dock går det bra att använda friskvårdsbidrag.

Pris: 1995 :-

Analys av test och provsvar

Redovisning & tolkning av provsvar samt tips om eventuella åtgärder. Beroende på typ av test tar det olika tid att utvärdera.

Pris: från 600 :-

Uppföljningssamtal (endast befintliga kunder)

Uppföljningssamtal för befintlig kund. Tid 30-60 minuter. Telefon eller videomöte.

Pris: 1450 :-

bottom of page