top of page

KEMISK PEELING

Avancerade korrigerande behandlingar med bestående dermatologiska resultat. Här arbetar vi alltid med säkra, högkoncentrerade och potenta produkter från våra noggrant utvalda leverantörer. Vi gör alltid ett behandlingsupplägg efter din huds unika behov där behandlingarna ger ett mer hållbart och långsiktigt resultat. För dig som vill ta din hudvård till en helt ny nivå.

Ordet ”Peel” betyder att skala, flaga eller fjälla av. Behandlingen syftar till att dels ge en omedelbar ”skada” på huden med syfte att ge en hudslipande effekt som jämnar ut hudens struktur och ger lyster samtidigt som en serie kedjereaktioner startar som i sin tur förbättrar/föryngrar huden genom olika vävnadsstimulerande processer.

BEHANDLINGAR & PRISER

Kemisk peeling

Genom att applicera kemisk peeling på huden (pensling) får den ökad lyster, jämnare hudstruktur med ett omedelbart resultat som både syns och känns. Vi behandlar ungdomar, fet/akne benägen hud, åldrad hud, solskadad/pigmenterad hud och rosacea samt känslig hud. Behandlingsupplägg och val av peel görs i samråd med din terapeut utifrån dina önskemål och din huds unika behov.

Kemisk peeling inkl. hals 

Tid: ca 60 min

Pris: 1795:-

 

Kemisk peeling inkl. hals och dekolletage

Tid: ca 60 min

Pris: 1995:-


För bästa resultat rekommenderas en kur om 4-6 behandlingar.

Mesoeclat – Superpeelen

Mesoeclat® är en resultatrik hudföryngrande behandling med omedelbart gensvar från din hud. Denna kliniska behandling återskapar hudens spänst och lyster. En följd av detta är en förbättrad hudton, bevisad minskning av rynkor och fina linjer samt kraftigt mjukgörande. Mesoeclats huvudsyfte är att stimulera hudens naturliga försvar för att effektivt motverka de faktorer som påskyndar den fysiologiska hudåldringsprocessen. En riktig röda mattan peel!

Behandlingen innehåller rengöring, Mesoeclat kemisk peeling, Mesoeclat ampull som innehåller kraftiga antioxidanter och mjukgörare. Behandlingen avslutas med en lugnande och återfuktande mask och därefter Mesoeclat kräm.

 

Mesoeclát kan göras som enstaka behandling eller i kur om fem behandlingar med ca 14 dagars mellanrum.

Tid: ca 60 min

Pris: 2395:-

Kemisk Peeling Forte

En professionellt formulerad peeling designad för att reducera synligheten av fina linjer, ojämn hudtextur och andra ålderstecken. Peelingen ger huden en helt ny vitalitet och lyster. För dig som önskar en rejält hudföryngrande och uppfräschande effekt med få sidoeffekter.

Perfection Lift

Tid: ca 45 min

Pris: 2495:-

Lightening Lift

Tid: ca 45 min

Pris: 2395:-
 

Cosmelan

Cosmelan är en effektiv behandling mot pigmenteringar som arbetar med att påverka melanin produktionen och på så vis motverkar pigmenteringar i ansiktet – en världsledande behandling inom pigmenteringar. Huden återtar sin naturliga lyster, ton och struktur.

Det finns olika typer av pigmenteringar och dess uppkomster kan variera högst individuellt. Cosmelan är en fungerande behandling på bland annat melasma, åldersfläckar och postinflammatoriska hyperpigmenteringar.

Cosmelan är en två-stegs behandling vilket innebär att första steget utförs på kliniken, och steg två är en hemma behandling som du som kund fortsätter med hemma. Detta upplägg gör att behandlingen blir kontrollerad och fortsatt verksam under hela behandlingsförloppet.

Pris: 6500:- inkl. 2 behandlande krämer och ett solskydd. Konsultation och återbesök ingår i priset.

TCA Soft

En korrigerande, djupgående och mycket kraftfull behandling som genererar en hud med ny textur och klarhet.

Tid: ca 45 min

Pris: 2795:-

Ryggbehandling

En djuprengörande och exfolierande behandling speciellt utformad för acne och comedoner på ryggen. En kemisk peel används för att få ett mer djupgående och långvarigt resultat. För bästa behandlingsresultat rekommenderas att göra en kur om 5 behandlingar.

Tid: 45 min

Pris: 1995:-
Pris: 1595:-/tillfälle vid kur om 5 behandlingar

LÄS ME
Kemisk peeling mer

MER OM KEMISK PEELING

Avancerade korrigerande behandlingar med bestående dermatologiska resultat. Vi gör alltid ett behandlingsupplägg efter din huds unika behov där behandlingarna ger ett mer hållbart och långsiktigt resultat. För dig som vill ta din hudvård till en helt ny nivå.

Ordet ”Peel” betyder att skala, flaga eller fjälla av. Behandlingen syftar till att dels ge en omedelbar ”skada” på huden med syfte att ge en hudslipande effekt som jämnar ut hudens struktur och ger lyster samtidigt som en serie kedjereaktioner startar som i sin tur förbättrar/föryngrar huden genom olika vävnadsstimulerande processer.

Historik

Kemiska Peels, som trots sitt ”kemiska namn” ofta har sitt ursprung ur den biologiska världen, har lång historik. De beskrivs redan för 3500 år sedan då Cleopatra badade i åsnemjölk och har på senaste tiden ökat i popularitet då de levererar ”Maximala resultat på minimal tid”. Peelsen har sitt ursprung ur bl.a. Mjölk (Mjölksyra), Socker (Glycolsyra AHA), Vinäger (Pyrodruvsyra), etc och var Peel har specifika egenskaper att förbättra hudens kvalitet och föryngra hudens struktur.

Vad kan kemiska peels åstadkomma?
Kemiska peelingar gör det möjligt att effektivt förbättra en rad synliga och djupare problem i huden så som t.ex.

 

  • Hudens textur och lyster

  • Rynkor och fina linjer

  • Ojämnheter och defekter i pigment

  • Rosacea – både inflammatorisk typ och känslig hy

  • Fet hy och comedoner

  • Solskador

  • Torr hud genom ökad vattenbindande förmåga

  • Ökad collagen stimulering för fasthet och hudföryngring

  • Akne

 

Olika Peels jobbar på olika sätt i huden och det är oftast möjligt att hitta en Peel eller Peeling-kombination till vart hudproblem. På så sätt skräddarsys behandlingarna för olika individuella förutsättningar och där man tar hänsyn till hudens kvalitet vid behandlingstillfället. Behandlingarna görs antingen som enskilda behandlingar eller upprepas såsom en kur för bättre effekt och mer korrigerande syfte. Den positiva effekten som kemiska peels ger, ökar under flera månader efter behandlingstillfället och skapar en varaktig, positiv föryngrande utveckling av huden.

 

Behandlingarna är alltid mycket kraftfulla varför det är av yttersta vikt att alltid följa instruktioner från behandlaren. För- och efterbehandling med adekvat hudvård ger mindre risk, bättre läkning och bättre/ökad effekt av behandlingen. Använd alltid solskydd (Spf 50) under behandlingen och 30 dagar efter avslutad kur.

bottom of page