top of page
IMG_1525-1.jpg

MER OM DERMAPEN4

Dermapen4 var den första microneedlingspennan på marknaden och är fortfarande marknadsledande världen över. Dermapen4 erbjuder Dig ett enkelt koncept men med anmärkningsvärda och effektfulla resultat. Behandlingen är en mekanisk form av fraktionerad laser som med få eller inga sidoeffekter ger effektiva och säkra behandlingar.

Varför ska du göra Din Dermapen-behandling hos oss på Hudvis?

 

Det finns många utövare av Dermapen4 på kliniker och salonger runt om i Sverige idag, med mycket varierande priser. På Hudvis är vi experter på hud och på just Dermapen4. Vi kan med stor framgång hjälpa dig med hudproblematik såsom akne, pigmenteringar, känslig hud och rosacea. Vi har hög kompetens och lång erfarenhet av microneedling och Dermapen4 varför vi kan erbjuda dig de mest innovativa och mest säkra behandlingarna med hållbara och långsiktiga resultat. Varje kund är unik, din hud likaså. Vi lyssnar till vilka resultat du förväntar dig av behandlingen och ger dig ett unikt anpassat behandlingsupplägg utefter det. Vi avsätter alltid extra tid vid varje behandlingstillfälle vilket skapar utrymme för genomgång och frågor. Allt för att du ska få en så trygg behandling och upplevelse som möjligt.

Så innan du väljer att boka en Dermapen4 behandling, fråga din terapeut/behandlare efter erfarenhet och kompetens då detta har en enorm betydelse för resultatet av din behandling. Fråga även om utövaren har originalet Dermapen4. Dermapen4 säljer enbart till hudterapeuter, läkare och sjuksköterskor.

Hur fungerar det?

 

Enkelt beskrivet, orsakar Dermapen4 en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Genom att maskinellt (automatisk vibrerande funktion) pierca vävnaden med 16 vertikala sterila engångsnålar punkteras kärlstrukturen med upp till 1300 mikrokanaler i huden/sekund.

 

När nålarna penetrerar vävnaden punkteras underliggande kärlstruktur vilket gör att röda blodkroppar tränger ut i omgivande vävnad och identifieras för att frigöra naturliga källor för tillväxt, reparation och kollagenstimulering.

 

Även vita blodkroppar tränger ut och stimulerar immunförsvaret. Resultatet blir en naturlig stimulering för reparation och läknings-process genom en kaskad av signalsubstanser. Nybildning och omorganisering av collagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra, samt en normalisering av kärl- och pigmentförändringar. Microkanalerna ger ett ökat upptag av aktiva substanser vilket ger en effektiv preparatstimulering djupt nere i huden. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan.

 

Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t e x fraktionerad laser, men Dermapen4 har mycket färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En Dermapen4-behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.

Behandlingsmöjligheter

 

Dermapen4 skapar en reparations- och tillväxtstumulering som gör behandlingen lämplig och effektiv på en rad indikationer:

  • Rosacea, rodnad hy/kärl

  • Akne

  • Rynkor och fina linjer

  • Slapp och åldrad hud

  • Solskadad Hud (pigment- och kärlnormalisering)

  • Skin Tightening (vävnadsuppstramning/fasthet)

  • Ärrbehandling (akne, brännskador, kirurgi mm)

  • Stora porer

Behandling med Dermapen

 

Behandling med Dermapen sker med minsta möjliga obehag. Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. En behandlingsplan görs efter dina önskemål, förväntningar och din huds specifika behov.

 

Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3 till 6 behandlingar. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

 

Ur säkerhetssynpunkt och för önskvärt resultat är det av största vikt att du följer behandlarens rekommendationer vad gäller användning av produkter för hemmabruk.

 

Efter behandlingen

 

Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd, likt solbränna, och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras.

 

Det är viktigt att du följer våra råd efter behandlingen. Eftersom vi reagerar olika på en behandling är det också viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.

bottom of page